Diktator eller Genial..?

fredag, marts 27, 2009
By Pierre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,33 out of 5)
Loading...

Her er en lille debat at gå på weekend på.

Er Robert Parker all that and then some, eller er det urimeligt at han er den som i sidste ende bestemmer om en vin skal koste 500 kr eller 5000 kr.

Først vil jeg gerne understrege at jeg selv bruger hans rating system når jeg kigger efter en vin, og hvis jeg åbner en 97+ Rp og opefter kan jeg ikke undgå at lade mig rive med…

MEN ER DET RIMELIGT….?

Skal vi lade Robert Parker diktere hvad der er godt og hvad der er snot, eller skulle vi tage at prøve at følge vores egen næse…

Og kan en mand så magtfuld være “ren”, til at stole på, altså ikke være betalt med 24 flasker petrus årligt?

Glæder mig til at høre jeres mening…

Tags: , , ,

5 Responses to “Diktator eller Genial..?”

 1. avatar Pingus

  Kender nogen her egentlig noget til de andre smagere hos The Wine Advocate?
  Det er jo ikke Robert Parker der smager på alle vin som de rater i hans navn…

  Eksempelvis er det ikke Robert Parker der smager på Champagne!

  #123
 2. MartinS Martin Sørensen

  Så fik jeg også lige set filmen. God debatfilm.

  Hvad mener I, er vin i dag så kraftige og voldsomme, at I kun har lyst til 1 enkelt glas af en top vin med top point? De mener at restauranter i USA lider under de kraftige vine, da et helt bord kan nøjes med 1 flaske, og endda levne.

  Jeg har det ikke sådan. Ifølge filmen er jeg åbenbart en af dem der står i vejsiden og hylder Kejseren uden tøj på. Under filmen kom jeg til at tænke på Martinellis Zifandel (nam nam), som jeg husker, var den 16,8% i alkohol. Men den var ikke på nogen måde, dessert sød. Faktisk tror jeg de færreste ville have gættet på meget mere end 14 % alkohol.

  Det er rigtigt at Parker godt kan lide en bestemt form for vin. Synes også jeg har bemærket det i forhold til rating på Italienske vin. F.eks. får barricksproduceret vine ofte højere point end dem der er lavet på de store slovenske fade. Men ikke altid.

  Eksempel på at topvine i dag ikke bare er en spade i hoved: Min lillesøster kunne i lang tid ikke lide andet end hvidvin. Meget typisk unge piger, da meget af det rødvin de har smagt er noget surt møg. Men nogle gange var hun med til vores helt store gourmet aftener. Og sjovt nok følte hun er de topvine der blev serveret sådan en aften var meget mere behagelige. Her taler vi altså en ung pige der normalt bedst kan lide kolde og friske hvidvine. Og det skal lige siges at hun ikke kun drak et glas sådan en aften 🙂

  Et andet eksempel. Det kan godt være det er et problem i Californien, da mange af stederne er relativt nye. Men f.eks. i Italien har Brunello, Barolo, Amarone der er lavet på andet end de traditionelle druer. Endda Super Toscanerne har tit også italienske druer.
  Til det kan man så sige, at netop Super Toscanerne er Parkers værk. Men noget af det de efterlyser i filmen, er at lave vin efter området. Og det må man sige er tilfældet i f.eks. Bolgheri.

  Så har Parker for meget magt? Jeg er ligeglad. Kan godt lide dem han anbefaler 🙂

  #122
 3. MartinS Martin Sørensen

  Jeg mener også han er en god rettesnor. Problemet er bare tit at vinen bliver det dyrere efter bedømmelsen. Tit så dyr at det ikke tilsvare produktet. Nu jeg jo selv italiafreak, og jeg bruger Gambero Rosso til mine bedømmelser. Synes ikke den påvirker prisen så meget. Men det kan jo så kun bruges i Italien.

  #121
 4. God tråd og debat.

  Jeg faldt over nedenstående video, hvor debatten bliver taget op omkring Parker og om hvorvidt vinmagerne laver deres vin efter at ‘please’ ham i stedet for at lave vin der afspejler deres egen filosofi eller områdets karaktér.

  Der bliver bl.a. sagt: “they often make wine that is good to taste and spit”! Altså at det ikke er behageligt at drikke, men er lavet så kraftigt og med for høj alkohol for at den tiltaler mr. Bob Parker – altså en taste-and-spit!
  Jeg kan godt følge nogle af synspunkterne i videoen, selvom den er meget kritisk anlagt.

  Prøv at se den og kom med Jeres mening/kommentare i henhold til Pierres tråd her.


  Robert Parker’s Bitch from Josh Hermsmeyer on Vimeo.

  #120
 5. avatar MikaelLyng

  Hej Pierre.

  Jeg har det lidt på samme måde. Der er ingen tvivl om, han styrer vinhusene. “tumbs up” eller “tumbs down”.
  Efter hvad jeg har læst, er der nok alligevel noget autistisk over ham, mht. til at huske vine han har smagt.
  Han blev engang inviteret i fransk tv for at smage 11 franske vine – blindt selvfølgelig.
  Han gættede de 9 med slot og årgang. Var indenfor 1 point med sine tidligere bedømmelser.
  10. vin havde han aldrig smagt og 11. vin havde fejl.
  Han er efter min mening en god rettesnor. Det er jo ikke sikkert, at man har samme smag som ham. Men jo! – 95+ – så er der nok også lidt mere forventning :o)
  Om er han er i lommen på nogle producenter – dit gæt er lige så godt som mit.

  #119

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:


A password will be e-mailed to you.

Kategorier