En af mine favoritter

søndag, oktober 18, 2009
By Terkel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Endelig er det weekend igen – og efter min mening, kræver hver weekend at blive fejret med en eller flere gode flasker. Til trods for dette er, der nu gået flere uger siden den sidste rigtige vin-succes – og så er det svært ikke at ty til en af favoritterne.

Denne gang var det Domaine du Pégaü Châteauneuf-du-Pape Cuvée Laurence 1998, der stod for skud.

Pegau-laurence-1998

Vinen blev nydt i selskab med en god kammerat. Grundet de åbenlyse kvaliteter, og trods de ungdommelige kanter samt en indbydende karakter, holdt flasken ikke meget over en times tid. Hvilket viste sig at være fortrinligt, grundet den middagsaftale, som vi efterfølgende hastede ud af døren for at nå.

Tilbage til vinen, som netop havde rundet hjørnet fra tornerosesøvn til åben – en begyndende moden vin. Den viste de første alderstegn med den lidt begyndende orange kant på en ellers klar og glansfuld rød farve. Tilsvarende tegn var sværere at finde i duft og smag, hvor en indbydende mørk, saftig kirsebærfrugt gjorde sig til. Lige under overfladen fulgte et syrebid og en bitterhed, der stadigvæk vidner om vinens ungdommelige karakterer.
Alligevel kunne man også finde de typiske rustikke kvaliteter, som Pégaüs vine opnår med alderen. Det var i denne flaske primært bondegård, mødding, støvet grusvej, urter, lavendel og krydderier i en kompleks og nuanceret blanding, der gjorde at man hele tiden måtte have et snif eller en mundfuld mere. Prikken over i’et var en fantastisk længde på eftersmagen – over et minut.
Jeg gav den 96 point.

Hvad drak du i weekenden? Var det én af favoritterne?

Tags: , , , ,

2 Responses to “En af mine favoritter”

 1. Det lyder ikke som en dårlig oplevelse at kaste sig over, en time før man skal ud ad døren 🙂
  Fine noter – absolut en flaske jeg skal prøve en dag…

  Weekenden bød på 2 flasker for mig – Guidalberto fra Tenuta San Guido årgang 2005, samt Gaso Amarone 1998 fra San Rustico.

  Guidalberto har jeg blandede følelser med. Skøn næse med masser af koncentreret mørk frugt der kommer frem. Men det er lidt som om den ikke kommer til sit fulde udtryk i munden. Enten er vinen bare ikke bedre end det den viser, eller også skal jeg gemme de sidste 2 jeg har tilbage til næste år. Nogen der har smagt årgang 2005 af den for nylig..?

  Til gengæld var oplevelsen helt anderledes med 1998 Gaso Amarone. Normalt ligger Amarone pænt nede på listen over mine favoriter, men Gaso og særligt i årgang 98 er det meget lækkert. En meget balanceret vin, som ikke altid er et ord man bruger om Amarone!
  Men den udtrykte mange typiske kendetegn for Amarone med lidt alder, svesker, kanel, chokolade, kirsebær, anis… Men med en balance, harmoni og kølighed som gjorde at man hele tiden tørstede efter mere.
  Virkelig skønt og et, for mig, -sjældent udtryk fra Amarone. Mer’ af det! Godt jeg har 2 tilbage i den årgang!

  I næste weekend skal jeg have Russisk Kaviar, 1996 Dom Perignon + anden 96’er champus, Leroy og andet Pinot Noir… Nice.. Noter følger…

  #269
  • Hej Mikas

   Jeg har aldrig været den store fan af Tenuta San Guido – heller ikke Sassicaia… så her holder jeg kommentarerne for mig selv.

   Tilgengæld drak jeg en 2000 San Rustico Amarone della Valpolicella Classico Vigneti del Gaso i august, som jeg fandt lidt for varm og alkoholisk i udtrykket. Jeg har ikke særlig meget erfaring med producenten, men den 1998’er lyder klart bedre. Måske man skulle gøre endnu et forsøg med en anden årgang.

   Lyder godt med Champagne 1996 og Leroy! For mig står næste weekend blandet andet på Chateauneuf du Pape 2007 (anden runde). Glæder mig.

   #271

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:


A password will be e-mailed to you.

Kategorier