En aften med Kanonerne…

søndag, august 9, 2009
By Pierre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Det var Lordag d 8/8 og der var lagt op til en rigtig god aften i venners lag. Vi havde for laenge siden aftalt hvilke vin der skulle drikkes…  Jeg stillede med en Pingus 1998 og Ulrik stillede med en Far Niente,  Oakville, Napa Valley 2002.. Der var helt sikkert noget stort i vente..

Blev forventningerne indfriet? Det kommer vi tilbage til..

Da jeg aabnede min Pingus kl 16, blev jeg en smule nerv’s. Farven var en anelse brunlig, ikke lige just hvad man forventer af en kun 11 aar gammel kongevin, men duften var fantastisk saa jeg blev hurtigt mere rolig.

Ulriks Far Niente blev ligeledes aabnet kl 16 og dekanteret paa karaffel..

Vi startede det lille heat med Pingus..

Jeg serverede den ved 16 grader, og da vi startede synes Pingus ret lukket, ikke det store sus, men et godt bid af tanniner og syre i munden gav os håbet om at noget tid i glasset ville gøre underværker.. Men sikke en duft. Chokolade, kaffe og læder var meget gennemtrængende.. Efter at have kastet vinen rundt i glasset og i karaflen en halv times tid skete der virkelig noget.  Den stigende temperatur og iltningen havde virkelig gjort en forskel.. Duften var stadig himmelsk, og munden var nu efterladt med en fantastisk sødme og fylde… En virkelig kraftfuld vin, men det er nok ikke overraskende.. Et meget lækkert glas vin, men ville til enhver tid bytte lige over med 4 flasker flor de pingus 04.. Den står for mig stadig som noget af det ypperligste .. Men sjovt at prøve en ældre årgang fra Peter Sisseck. 92 p

Anden vin var så Far Niente, Oakville, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2002

Dette var i sandhed fantastisk.. Genial næse af mørke bær, virkelig en frugtbombe.  Smagen var nøjagtig ligeså rund og fyldig som duften, perfekt afbalanceret syre, og en smag der hang fast i munden i noget der mindede om uendeligheder. Et helt outstanding glas vin, og ligeså kedeligt Cabernet KAN være, ligeså sindsygt lækkert var det her. Cabernet Sauvignon når det er bedst. En vin jeg ville give en arm og et ben for at drikke igen.. Helt klart aftenens bedste vin.. 97 p

..

Tags: , , ,

One Response to “En aften med Kanonerne…”

  1. avatar mads_e

    Hmm lyder som om Pingus er en anelse overvurderet mange steder. Passer ret godt ind i min optik men havde dog forventet at den ville udvikle sig bedre.

    /mads

    #229

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:






A password will be e-mailed to you.

Kategorier