Fornuft eller historie..?

tirsdag, februar 10, 2009
By Winebook
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Før du læser nedenstående, så stil dig selv dette spørgsmål: Foretrækker du din vin med en korkprop eller et skruelåg? Og hvorfor?

Jeg tror de fleste har valgt korkprop-muligheden. Der er noget ved skruelåget, der virker ucharmerende & billigt. Men dele af vinindustrien er fremme med en massiv markedsføringskampagne for at fjerne alle tilbageværende forbehold omkring flasker, som kan åbnes med håndleddet, fordi de mener at skruekapsler er bedre end de traditionelle korkpropper.

Her er deres argument: Propper kan interagere med vinen, der forårsager den til at smage dårligt. Vineksperter mener, at så mange som 1 ud af 10 vine lukket med korkprop kan blive ramt af dette problem. Skruekapsler på den anden side, klarer sig godt hver gang. (De er også en smule billigere, selv om deres reelle besparelser kommer fra en reduktion af antallet af ødelagte vin med korkprop.)

Men der er noget ved skruekapsler, der kan få selv den fineste vin til at minde om en 30kr’s flaske.

Det er et emne der deler vandene. Vil fornuften eller historien sejre?

Tags: , , ,

5 Responses to “Fornuft eller historie..?”

 1. avatar Kaj Nielsen

  Pingus

  Jo, du har ret. Måske man så kunne anvende propper af plastik. Det vigtigste er at materialet er så inert som muligt. Jeg ved ikke om man har undersøgt om plastik afgiver smag? Plastik kan også nedbrydes men denne proces tager lang tid.

  #61
 2. avatar Pingus

  >KAJ< Hvorfor mener du at vin der skal ligge flere år i kælderen skal være med korkprop frem for de vin der skal drikkes unge?
  Er det ikke netop dér risikoen for ‘prop-syge’ er størst – jo længere de ligger?

  #60
 3. avatar Kaj Nielsen

  Vine som skal drikkes når de er unge kunne måske være med skruelåg. Vine som vinder med flere år i kælderen kunne være med korkprop. Der er jo også propper af plastik. Det er mest chamerende med korkprop, men ærgerligt på skovturen når man glemt proptrækkeren.

  #59
 4. avatar Søren Jensen

  Jeg tror dog stadig ikke på kork proppen er det bedste alternativ.. Man har stadig ikke undersøgt hvordan skruelåg fungerer på løngere sigt… Min ide er at skruelåg kan afgive metallisk smag til vinen på sigt og at man derfor så ikke er nået et hak længere.. Charmen er også 100 gange større ved prop end skruelåg.. Jeg kunne ikke forstille mig at drikke kæmpe vin med skruelåg.. Så jeg holder med histore holdet!!

  #58
 5. avatar Martin Sørensen

  Jeg synes også det er kedeligere med skruelåg. Men alligevel har jeg købt store calaforniske og australiske vine med skruelåg, og dem kunne jeg sagtens nyde. En anden ting der gør jeg tror jeg godt kunne leve med skruelåg er at jeg for nylig skulle drikke en Bertani Amarone, der havde fået prop …

  En nyere ting der er kommet på markedet, er glasprop. Det virker faktisk noget mere sofistikeret i forhold til skrugelåg.

  #57

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:


A password will be e-mailed to you.

Kategorier