Gode årgange..?

mandag, januar 26, 2009
By Mika Bothmann
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Hej Vinkendere,

Er der nogen der kan give mig et godt tip, om hvilke(n) årgang(e) man skal gå efter når man kigger på italiensk vin? Her tænker jeg specielt på Brunello, som jeg er meget glad for, men til dels også Barolo, hvor jeg synes at kvaliteten kan være endog meget svingende fra år til år. Så en lille guide med eksempelvis 3 gode årstal man kunne være rimelig sikker på, ville være kanon.
Håber at nogen af alle jer eksperter kan hjælpe:-)

Mika

Tags: , ,

4 Responses to “Gode årgange..?”

 1. avatar Søren Jensen

  2004 skulle både slå 97 og 01 i Montalcino. Om det skal være reserva har vel lidt at gøre med om man vil vente meget længe med at drikke den. Jeg er tit pænt tilfreds med en “alm” lagreret brunello. Men reserva er da dejligt.

  #40
 2. avatar Nicolai Schulze

  Hej Mika.

  De tre store årgange i den seneste tid for Brunello er klart 97, 01 & 04. Så køb i de årgange og undgå for alt i verden 2002.

  Har du nogen favorit-brunello’er..?

  Hyggeligt med dit indlæg her på winebook.dk

  Posted by Nicolai Schulze Tue, February 03, 2009 15:34:29

  Altid Riserva, husk det. Brunello di Montalcino er ikke pr. natur Riserva.

  Drik nu: 1997 Riserva

  Investering: 2004 Riserva ( Udkommer til sommer og er den nye 97´er )

  vh N

  #39
 3. avatar Pierre

  Hej Mika

  Der findes masser af knaldgode årgange når vi taler Italien.. Hvis man tager fra 1990 kan nævnes:

  Fra Veneto regionen (Amarone, Recioto) kan nævnes 90, 95, 96, 97, 98, 01 ,04, 05 I disse årgange var klimaet helt perfekt og dermed høsten optimal

  Fra Piemonte (Barolo, Barberesco) Kvaliteten svinger utroligt meget, og jeg er nok ikke den eneste der synes det er svært at finde rigtig gode Barolo´er. Men de årgange man skal kigge efter er: 90, 97, 98 (til dels 99) 01, 04. Årgange uden for disse er som oftest en stor skuffelse..

  Fra Toscana (Chianti, Brunello) Her gælder det også om at se sig for. Topårgange er 90, 97, 98, 01, 04.. 95 og 96 udmærker sig også hos enkelte store huse.

  Et lille “fif”.. Kig efter RISERVA årgange. I disse særlige årgange har vinbonden selv ment at hans vin er af en særlig høj kvalitet, og at lagringspotentialet er stort. Det er en god rettesnor for om det er en god årgang du står med i hånden..

  #38
 4. avatar Pingus

  2004-årgangen skal efter sigende være fænamonal. Den er på vej ud netop nu, så har du nogle favorit brunello’er, så køb partier i denne årgang. Bestil eventuelt som primeur, som kan gøres hos flere forskellige importører, f.eks. hos http://www.bb-vinimport.dk, som har nogle gode producenter og nogle udenmærkede priser. (ikke reklame, blot info)

  #37

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:


A password will be e-mailed to you.

Kategorier