Hvad er der blevet af hverdagsvinen?…..

mandag, februar 23, 2009
By Frislev
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Inden du nu forkaster ham den nye ‘blogger’ som en klovn, der vil hejse alle faner for ‘aldi-vin’, så giv mig lige et øjeblik til at tale min sag…

Jeg elsker god vin, dyr vin og sjælden vin. Jeg skal d.d. (20.01) til en vinsmagning hvor første flaske er cheval blanc 1950 og de 6 næste følger godt trop. Jeg nyder at gå rundt i støvede vinbutikker og finde det de gemmer aller bedst, deres små individuelle skatte, som jo virkelig findes alle de gode steder. Jeg elsker at læse om vin, især de slotte som har historie og liv, og som forstår at putte 200 års vinmagererfaring i deres vin.

Når det så er sagt, er der måske en tendens til at vin man gider at snakke om, helst skal ligge i +200 kr lejet og det er en skam.

Jeg er selv hoppet på den galaj, men mit lille ønske for fremtiden kunne være at vække begejstringen for vine der ligge mellem 40 – 60 kr. Jeg ved godt det ALDRIG bliver det samme som de store huse, i de store årgange fra den rigtige mark, men der findes yderst gode vine i det prisleje. Derudover er det også blandt de vine eksperimenterne bliver lavet. Det er i den gruppe at udviklingen sker som måske senere smitter af på husets topvin.

Det er alt andet lige også sjovere, at få fødderne sparket væk under sig, af en vin til 55 kr fra Aldi eller din lokale vinpusher, end af DRC, hvor man jo forventer det. Der må være mere udfordring og mere “skattejagt” i at finde god vin i det prisleje, og alt det falder jo tilbage på manden der spotter det i butikken. Med andre ord mere respekt til dig som vinkøber.

Næste gang jeg besøger de butikker hvor jeg handler vin, vil jeg scanne hylderne fra 0 – 100 cm lidt grundigere end dem fra 100 – 200 cm. Måske kunne der være en lille oplevelse i vente. Desuden er det jo også lige i den globale finanskrises ånd.

MEN når alt det nu er sagt, glæder jeg mig som et lille barn til i aften, for det bliver stort.

På genhør.
Frislev.

Tags: , ,

2 Responses to “Hvad er der blevet af hverdagsvinen?…..”

 1. avatar Søren Jensen

  En lille lækker sag fra Spanien er Tres Picos på 100% garnacha det smager fantastisk og er altid Top Value i parkers blad.. 100 kr hos Laudrup vin…

  Eller på den hvide side kan jeg anbefale Saint Clair Sauvignon Blanc fra Marlborough fra New Zealand, den kan købes i Emmerys til ca 70-80 kr flasken.. Super vin efter min smag.. Ligeledes er Henri Proudhon fra Saint Aubin med hans vin fra marken “Le Ban” 100% chardonnay uden fad til 75 kr flasken hos Terroir Vin. Vil i have Kæmpe Rôhne så prøv Perrin Reserve fra SMV til 85 kr flasken super Rôhne.. Håber i kan bruge de her råd til noget…

  #63
 2. avatar Mikas

  Hej Dennis.

  Det var en god aften med Cheval Blanc 1950 som opstart – og jeg synes at den aften understregede meget klart hvorfor der er den ‘hype’ omkring de store vin fremfor de mindre supermarkeds hverdagsvin. Oplevelsen er simpelthen kæmpe stor og ikke til at sammenligne.

  Når det så er sagt, så synes jeg du har ret i, at der ligger mange spændende fund for pengene derude. Og det er sjovt at gå på opdagelse efter dem. Eksempelvis er jeg faldet over en skøn Rhône, Cuvée Veronique 2007. Det overraskede mig virkelig positvit. Her får man smæk for pengene – og en vin som ikke gør ondt i pengepungen på en hverdagsaften.

  Så jo – man kan godt ligge nogle flere kræfter i at undersøge det ‘ukendte’ nede i dette prisleje – men oplevelsen kommer som du selv nævner, stort set aldrig i nærheden af kongerne og dronningerne

  Er der nogle af dine ‘fund’ du eventuelt kunne røbe for os her, som vi kunne prøve af..?

  #62

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:


A password will be e-mailed to you.

Kategorier