Inden du nu forkaster ham den nye ‘blogger’ som en klovn, der vil hejse alle faner for ‘aldi-vin’, så giv mig lige et øjeblik til at tale min sag…

Jeg elsker god vin, dyr vin og sjælden vin. Jeg skal d.d. (20.01) til en vinsmagning hvor første flaske er cheval blanc 1950 og de 6 næste følger godt trop. Jeg nyder at gå rundt i støvede vinbutikker og finde det de gemmer aller bedst, deres små individuelle skatte, som jo virkelig findes alle de gode steder. Jeg elsker at læse om vin, især de slotte som har historie og liv, og som forstår at putte 200 års vinmagererfaring i deres vin.

Når det så er sagt, er der måske en tendens til at vin man gider at snakke om, helst skal ligge i +200 kr lejet og det er en skam.

Jeg er selv hoppet på den galaj, men mit lille ønske for fremtiden kunne være at vække begejstringen for vine der ligge mellem 40 – 60 kr. Jeg ved godt det ALDRIG bliver det samme som de store huse, i de store årgange fra den rigtige mark, men der findes yderst gode vine i det prisleje. Derudover er det også blandt de vine eksperimenterne bliver lavet. Det er i den gruppe at udviklingen sker som måske senere smitter af på husets topvin.

Det er alt andet lige også sjovere, at få fødderne sparket væk under sig, af en vin til 55 kr fra Aldi eller din lokale vinpusher, end af DRC, hvor man jo forventer det. Der må være mere udfordring og mere “skattejagt” i at finde god vin i det prisleje, og alt det falder jo tilbage på manden der spotter det i butikken. Med andre ord mere respekt til dig som vinkøber.

Næste gang jeg besøger de butikker hvor jeg handler vin, vil jeg scanne hylderne fra 0 – 100 cm lidt grundigere end dem fra 100 – 200 cm. Måske kunne der være en lille oplevelse i vente. Desuden er det jo også lige i den globale finanskrises ånd.

MEN når alt det nu er sagt, glæder jeg mig som et lille barn til i aften, for det bliver stort.

På genhør.
Frislev.