Ost & Rødvin

mandag, marts 16, 2009
By Peesen
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 2,00 out of 5)
Loading...

Ost & rødvin er altid et godt grundlag for en hyggelig stund. Jeg skriver fordi jeg elsker ost og rødvin, men ved ikke om det er så god en kombination, når man skal smage super vin. Mine tanker svæver omkring mugost, krydderurteost og andre slags oste med forskellige, mere eller mindre kraftige, smage. Kan disse oste gå sammen med god rødvin, med fine nuancer, uden at ens smagsløg bliver totalt forvirret. Jeg kunne godt tænke mig at hører jer om hvad i ville tage til en god rødvin og ikke mindst hvad i vil tage til en god omgang ost? Jeg er selv begyndt at gå over til en god rom til osten, dette er ikke det værste.

Håber alle har det godt
KH
Jens Chr. Peesen

Tags: , ,

5 Responses to “Ost & Rødvin”

 1. avatar Jens Sørensen

  Har ikke prøvet hvidvin til, men det skal jeg da. Har en super lække gewürtzraminer 1. cru liggende. Den skal drikkes til min næste gorganzola….mhhh

  Tak for tippet!

  #110
 2. avatar Mikas

  Jeg er enig i at man skal gøre det som man bedst kan lide det – men her er min personlige mening, at en kold velvalgt hvidvin er klart bedst til ost, -som generelt er ret fed og volumiøs.

  #109
 3. avatar Nicolai Schulze

  Jeg elsker tørt skinke, ost og Italiensk vin.. ja, eller andet steds fra. Det er sandt at der er en række oste som både er for søde og for stærke, det handler jo om at finde en ost som er helt rigtig til den vin man drikker.. Jeg kunne aldrig spise mit skinke, ost på et godt stykke Italiensk brød med Bacilikum og hjemmelavet pesto, uden rødvin. Det er noget af det bedste jeg ved.

  Jeg er ligeglad om der så er en som pludselig skriver at det er en fejlagtig opfattelse. Det har et langt stykke hen ad vejen med smag at gøre. Jeg er enig i at det er en fejl at spise en ost som er meget sød til en vin som er meget lidt sød i forvejen. eller en meget stærk ost til en meget let vin osv… -det er også en fejl at spise ost hvis man ikke kan li det!!

  Rom.. jeps, hvorfor holder vi aldrig rom-aften :).. Det kan vi jo snakke om på den blok som hedder http://www.Rumbook.dk 😀 ellers kan vi jo lave den, hvis den ikke findes.

  #108
 4. avatar Mikas

  Hey Jens.

  Min personlige mening er at hvidvin går fantastisk godt til ost, enten en lækker gewürtzraminer fra Alsace, eller også en frisk Chardonnay fra Bourgogne.
  Osten og hvidvinen kompensere hinanden godt. Især med Gewürtzramineren.
  Har du prøvet det?

  #107
 5. avatar Pingus

  Hej Jens.
  Der er mange der fejlagtigt har den holdning at rødvin og ost er det helt rigtige sammen. Dette er en skrøne, som jeg ikke ved hvordan er opstået – nogen der ved dette?

  I hvertfald har ost den modsatte effekt end ønsket, altså den kompensere ikke vinens smag godt, og de frembringer ikke det ypperste hos hinanden. Rødvinen bliver nærmere overdøvet, og man kan ikke længere smage de fine nuancer.

  Rom lyder spændende til, det vil jeg prøve af selv.

  #106

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:


A password will be e-mailed to you.

Kategorier