Tysk vin boomer i Danmark

mandag, april 20, 2009
By Winebook
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

I et ellers vigende marked, kaster danskerne i stigende grad deres kærlighed på dette nordlige og nærtbeliggende nabovinland.
For første gang i et kvart århundrede, er tysk vins markedsandel steget fra 5,7 til 7, 2 % af markedet – en stigning på 26 % fra 2007 til 2008. (Kilde Vinavisen og VSOD).
De mere sydlige europæiske vinlande, Frankrig, Italien og Spanien mister alle markedsandele i Danmark.
Globalt er vinforbruget i øftigt vigende. OIV, den internationale vinorganisation i Paris, har offentligjort at vinforbruget er faldet med 0,8 % fra 245 mill hektoliter i 2007 til 243 mill hektoliter i 2008.

I denne uge, er der rig lejlighed for såvel danske forbrugere som vinbranchen, for at stifte nærmere bekendskab med tysk vin. Som optakt til den store vinmesse “Riesling & Co”, bliver de københavnske vinbarer den 21.4 hjemsøgt af grupper af unge tyske vinproducenter, der serverer deres vine for vinbarernes gæster. De deltagende vinbarer er NIMB, R vinbar, Meyers Deli, vinbaren i Dr. Tværgade,  Panzon på Østerbro og Vingalleriet.com
Dagen efter, den 22.4. udfoldes hovednummeret: Riesling & Co på Børsen i København. Over 50 tyske vinproducenter er repræsenteret med mere end 250 forskellige vine, og messen er åben i dagtimerne for professionelle og private om aftenen. Biletter sælges via Billetnet.dk – Branchen melder sig gratis til via www.tyskvinkontor.dk hvor der også er informationer om hvilke vinbarer der besøges af Tyske vinbønder om aftenen den 21.

Vind 2 fribilletter til vinmessen på Børsen
De første 3 brugere her på winebook.dk som logger ind og svarer på følgende spørgsmål herunder i kommentarfeltet, vinder 2 fribilletter til vinmessen på Børsen på onsdag.

Spørgsmål:
Hvem står bag arrangementet af Riesling & Co – vinmessen på Børsen..?
a) Winebook.dk
b) TyskVinkontor.dk
Send dit svar til mail@winebook.dk senest i morgen den 21. april og deltag i lodtrækningen.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:


A password will be e-mailed to you.

Kategorier