Jeg havde en sjov og god vinoplevelse for et par uger siden. Hos en kammerat fik jeg serveret følgende vin. Uleybury Basket Press AP Reserve Merlot.

Det specielle ved den vin er at den holder sig en alkohol procent på hele 17,5 %, hvilket gør at den grænser til hedevin. Vinhuset Uleybury ligger nordøst for Adelaide i Mount Lofty Ranges.

Jeg har tidligere har på sitet udøst min galle over jammy oversøisk vin, men denne gang må jeg alligevel tilstå at den var så speciel og sjov at den i den grad har sin berettigelse. Man kunne frygte at en Australsk merlot på 17,5 % ville værre så fed og rund at den nærmest ville tilstoppe dit spiserør og kvæle dig langsomt i bare fedme og fylde, men det gjorde den slet ikke. Vinen var i overraskende fin balance og indbød til mere. I glasset var den flot nærmest violet sort og noterne var præget af brombær og solbær……

Heldigvis var der stadig en rest syre som gjorde at det hele balancerede ganske fint. Det skal dog siges at det IKKE er en mad vin, der til er den simpelthen for kraftig, men en stand alone ….et glimrende bud når man lige skal ha det sidste glas efter måltidet.

Er du til det kraftige og bløde vil du elske Uleybury.

uleybury