Uleybury

lørdag, september 19, 2009
By Frislev
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Jeg havde en sjov og god vinoplevelse for et par uger siden. Hos en kammerat fik jeg serveret følgende vin. Uleybury Basket Press AP Reserve Merlot.

Det specielle ved den vin er at den holder sig en alkohol procent på hele 17,5 %, hvilket gør at den grænser til hedevin. Vinhuset Uleybury ligger nordøst for Adelaide i Mount Lofty Ranges.

Jeg har tidligere har på sitet udøst min galle over jammy oversøisk vin, men denne gang må jeg alligevel tilstå at den var så speciel og sjov at den i den grad har sin berettigelse. Man kunne frygte at en Australsk merlot på 17,5 % ville værre så fed og rund at den nærmest ville tilstoppe dit spiserør og kvæle dig langsomt i bare fedme og fylde, men det gjorde den slet ikke. Vinen var i overraskende fin balance og indbød til mere. I glasset var den flot nærmest violet sort og noterne var præget af brombær og solbær……

Heldigvis var der stadig en rest syre som gjorde at det hele balancerede ganske fint. Det skal dog siges at det IKKE er en mad vin, der til er den simpelthen for kraftig, men en stand alone ….et glimrende bud når man lige skal ha det sidste glas efter måltidet.

Er du til det kraftige og bløde vil du elske Uleybury.

uleybury

Tags: ,

9 Responses to “Uleybury”

 1. avatar montoya-lopez

  Hej Winelovers.
  Kjeld Dannemand er Dansk importør. Jeg kan se han har skrevet en kommentar så han er nok til at få fat på!! Han er en fin fyr og har et rigtig godt udvalg.
  Jeg har hans tel. nr. på kontoret hvis det skulle blive nødvendigt…
  kh. Lopez

  #292
 2. avatar Kjeld Dannemand

  Hej Casper
  Er du stadig intreseret i Uleybury AP Reserva Cabernet Sauvignon 2006 nu 17% (2004 ,17,5 % udsolgt ) så kan du købe dem hos mig for 129.00 dkr v/12stk
   
  Kjeld

  #282
 3. avatar montoya-lopez

  Hej Casp.

  Det er også rigtigt. Den Frislev har smagt var en cap. Vi har en af samme skuffe i kælderen. En rigtig blød og rund lækker kraftig sag. Druer;(SPS) Shiraz, Petit verdot og Sangiovese.
  År; 2005

  Fantisk god vin til en hund….

  kh. Lopez

  #258
 4. avatar Casper Schulze

  Hey Lopez
  Den vin jeg har i kælderen er en Cab ikke en Merlot.
  Var ikke klar over den også kom som en `Pomerol kopi´.
  Meget spændende.
  God søndag

  #252
 5. avatar montoya-lopez

  Hej Casper.

  Du har fået en flaske… Jeg har et lager i kælderen hvis det skulle friste yderligere. Har også lige fået samme vin i 2006. Begge vine har ligget 36 måneder på egefade før de blev tappet på flasker. Den anmeldte vin er en 2004. En skøn vin til det store ostebord. Den nye må godt ligge stille et par måneder.

  Kh. Lopez

  #248
 6. avatar Casper Schulze

  Hej Frislev.
  Det er da spændene.
  Hvor kan den købes og hvad koster den evt?
  Hilsen Casper

  #247

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:


A password will be e-mailed to you.

Kategorier