Value for money i ’tilbuds-brunello’…?

torsdag, maj 14, 2009
By Casper Schulze
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Brunello er på manges læber i øjeblikket. Fra den omdiskuterede ’skandale-årgang’ 2003, som efter rygterne skulle være fusket med, til superårgangen 2004 som pludselig for alle til igen at lovprise Brunello. Det har været diskuteret meget her på Winebook.dk – men er Brunello altid garant for gennemsnitlig høj kvalitet, særligt ’tilbuds-brunelloerne’ fra supermarkederne?

Vintest: Er der 'Value for money' i tilbuds brunello?

Vintest: Er der 'Value for money' i tilbuds brunello?

Den 1. maj 09 var dagen hvor jeg tog konsekvensen af mange diskutioner og ikke minst pga. egen lyst til at finde ud af om der er penge at ´tjene/spare´ ved at holde øje med tilbudsavisen – specielt i denne krisens tid!
Missionen i denne omgang gik ud på at finde ud af hvor meget ‘Value for Money’ vi får ved at købe billigt ind af “tilbuds-Brunello” i div. supermarkeder. For hvis de bruger deres “muskler” rigtigt, vil man mene at de kan købe så stort ind og derved være i stand til at forhandle en pris der måske vil gøre det muligt at sælge billigere end andre. Da man normalt siger at en “rigtig” brunello ikke kan laves (og sælges i dk) for mindre end 200 kr, vil det være spændene at se hvor meget Brunello vi får for ca. 100 kr.

Efter at have skaffet 5 forskellige brunello, der jævnligt kommer på udsalg til mellem 98 -150 kr, fra 5 forskellige supermarkeder, var det kun et spørgsmål om at få samlet ’smagerne’. Og de mødte villigt frem da de hørte de magiske ord : Brunello di Montalcino!

Tropperne samledes og smagningen blev holdt i Winebooks egne lokaler i Bellacentret.
For at vi havde i frisk erindring hvad Brunello går ud på, og for at have en målestok, startede ‘M’ med at servere en :

Pian della Vigne – Brunello di montalcino fra Antinori. (ikke blindt) ca. 400 kr. i butikkerne.
Violet farve, tryk på fadepræget m. vanilien. massere af søde bær, en smule rosin og god syre, mellem lang eftersmag, god ballance.
Gennemsnitlig karakter: stjernestjernestjernestjernehalv_stjerne

Vi gik derefter igang med at blindsmage de 5 tilbuds Brunello di Montalcino:

1/ “Vinea Familiae” 2003 (ikke navngivet)
Fra Netto, udsalgspris 99 kr.
Violet farve, små sur i næsen, let bitter syre, fraværende frugt , kort sur afslutning.
Gennemsnitlig karakter: stjernehalv_stjerne

2/ La Collina dei Lecci- Pioggiocaro 2004
Fra Kvickly Spinderiet Valby, udsalgspris 99 kr.
Ren let violet farve, Svag krydret næse, bittersød bær, let jordet, kort afslutning med høj tannin.
Gennemsnitlig karakter: stjernestjernestjerne

3/ Badia al Colle 2002
Fra Fakta, udsalgspris 98 kr.
Rødbrun farve. Let animalsk , vanilie i næsen. Solbær og jordbær, fin syre og god ballance. pæn lang syreholdig afslutning.
Gennemsnitlig karakter: stjernestjernehalv_stjerne

4/ Principesco 2003
Fra Irma, udsalgspris 99 kr
Mørk rød farve. Tydelig eg og sød frugt i næsen. Sødmefuld Engelsk lakrids, tobak, solbær med ren syre og god tannin, lang sød eftersmag.
Gennemsnitlig karakter: stjernestjernestjernestjerne

5/ Campogiovanni 2004
Fra Føtex Food, udsalgspris 149 kr
Mørk rubinrød farve. Sveske og stald i næsen. Tobak og sveske og sød fruft  med fin ballance i syren. Mellemlang afslut.
Gennemsnitlig karakter: stjernestjernestjernehalv_stjerne

Efter smagningen var der en livlig debat og en smule skuffede miner at spore hos tropperne. Jeg tror at vi alle egentligt gerne ville have opdaget, at der ville være guld for enden af regnbuen, men vi var enige om at kvaliteten slet ikke kunne følge med prisen. For 100 kr kan der findes meget godt og især markant bedre vin, hos de selv samme supermarkeder, som har disse Brunello-vin på hylden.
Det skal dog nævnes, at der var en vis enighed om, at hvis der skal bruges 100 kr på vin, så ville Irmas Principesco 2003 godt kunne komme i betragtning hos de fleste af ’smagerne’.

Nu hvor krisen kradser hos de små vinbønder i Montalcino, kan de ikke rigtig få solgt deres vin. Vi kan håbe på at supermarkederne bruger deres “muskler” til at hente lidt bedre Brunelloer hjem til deres hylder og derved os forbrugere.

Tak for hjælpen til tropperne.

Hvis du har et forslag til en vintype, drue, område eller land som du gerne vil have testet af mig og tropperne, må du meget gerne skrive til mig.
Jeg vil også gerne høre om dine oplevelser med ’tilbuds-vin’ på godt og ondt.

Skrives ved.
Casper
Winebook

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Value for money i ’tilbuds-brunello’…?”

 1. avatar montoya-lopez

  Hey Casp.
  Jeg havde for en gangs skyld en god oplevelse med en tilbuds vin.
  Der er tale om en Giordano Collection, Nero D´avola 2007 – 14,5%
  Jeg stod, i fredags, efter en hård arbejdsdag, i Irma i Espergærde centret og kikkede på deres vin tilbud og tænkte over om jeg skulle handle. Skal jeg gå efter det sædvanlige eller…….
  Gennem de trætte næsten opgivende øjne ser jeg bare en masse vinflasker stå der som store blodrøde flaskebjerge der står i mærkelig kontrast til de kedelige hvide Ikea lamineret hylder og…… alligevel er der noget der tiltrækker mig.. en smuk høj slank flaske. næsten majestætisk står denne Nero D ´avola mørk med guld og kikker ned på lille spanske jeg. 
  Jeg tænker et kort sekund… "er du noget for mig?"
   Mit dejlige møde med denne flaske for en brat afslutning da en hæs brølen kommer bag mig. "hmmhmm, er der noget jeg kan hjælpe med?" kommer det fra en foroverbøjet pjusket halvt usoigneret herre midt i fyrrende. Jeg kikker tilbage og ser kun hans store røde næse. Okey, tænker jeg, han har smagt vine, og det har han. han står der og ligner en stakkel, men han havde noget at sige. "den der du kikker på har overrasket mig!" "fra start til slut vil du nyde denne vin!"
  "jaja", tænker jeg, "jeg kender kun sælgere alt for godt! hvad er så prisen hr.  General-rød-tud?"
  "vinen er fra Sicilien", siger han og bemærker nok min begrænset lyst til at småsludre, så han skynder sig videre…..Alligevel står jeg der, som groet fast til gulvet…skal, skal ikke….
  Han kommer tilbage efter et lille stykke tid. Jeg står nu med flasken i hånden og betragter denne skønhed. "Den er altså god" siger han lidt tøvende og samtidig afventende…"hvad ville du vælge til en pepper bøf?" spurgte han…"Øhhh, en Brunello, måske, ved ikke" blev mit usikre trætte svar.
  "Jeg tror du vil syntes om denne vin" sagde han igen.
  "jamen hvad koster den?" kom det lidt for hurtigt fra mig….
  "40,00 kr." svarede han lige så hurtigt. "Du kan gemme dem i 1-2 år uden problem, men du kan sagtens åbne den nu og nyde den! tag 6 stks, det vil du ikke fortryde!"
  Jeg tog en og åbnede den til vores ugentlige fredags bøf….og hold nu op. Det var ikke kedeligt! jeg nød duften, og smagen var dejlig blød og fyldig med saftig og fin afrunding. Den har ligget i 12 måneder på franske egetræsfade inden aftapning på flaske, og det kan smages helt bagerst lige inden de indvendige nakkehår!.(sikke noget sluder!) 
  Det bedste er, at jeg kan ikke vente til på fredag, så skal jeg ned i Irma i Espergærde Centret og købe 12 flasker….hvis ham den foroverbøjet usoigneret rødtuds Irmageneral ikke har solgt de sidste. Så dør jeg!
  Prøv den!!

  #293

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:


A password will be e-mailed to you.

Kategorier