Vin glas..

tirsdag, december 2, 2008
By haumann
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Hey hey..

Endnu et lille debat emne, som kunne være spændende og få sat gang i… Hvilke glas folk bruger til deres vin.. For 50% af oplevelsen ligger jo i glasset.. Bruger man ballon dræberen, bruger man Spigelau og i så fald hvilken serie?? Bruger man Ridel og igen hvilken serie?? Jeg personligt bruger Spigelau Autentis har dem i Hvid, Rød, Bourgogne, Dessert & Schott Champus glas. Arbejder til daglig med Ridels restaurant serie som er glimrende, men fortrækker deres mine egne personligt frem for den serie fra Ridel. Håber i andre har nogen oplevelser med glas som i vil fortælle om, og måske en lille hemmelighed omkring nogen glas vi andre skulle kende til??

Tags:

9 Responses to “Vin glas..”

 1. Hej Alle

  Jeg har først fundet dette fantastiske forum i dag. Jeg kan så kort præsenterer mig som en rigtig fagidiot indenfor glas – jeg har ikke meget forstand på vin, andet end jeg ved hvad jeg selv kan lide, men mht. glas er jeg mere eller mindre ekspert.

  Riedel vs. Spiegelau – de producerer begge flotte glas i forskellige priskasser, Spiegellau er som oftes maskin fremstillet i en pæn kvalitet, hvor Riedels glas som oftes er mundblæst (håndlavet) – derfor koster et Riedel glas jo også 10 gange mere end Spiegelau glassene.

  Når det så er sagt er jeg så også lidt farvet, da vi har vores egen webshop med et helt nyt koncept indenfor vinglas mv. http://www.firstglass.dk – har finder du samme opdeling, altså maskinfremstillet glas vs. mundblæste glas.

  Vores maskinfremstillede glas udmærker sig ved at de som meget få glas i verden er fremstillet af blyfri krystal – dvs. glassene har en glans og finesse som et krystal glas har, dog er det væsentlig billigere og vores komposition af glas som vores fabrik selv har udviklet gør vores glas til de stærkeste på markedet. Det har meget svært ved at gå i stykker. Glassene har ekstrem høj slagstyrke samt en stor fleksibilitet – og så tåler de maskin opvask uden problemer til de af jer der ellers sætter jeres vinglas i sådan en maskine (jeg ved at vin “nørder” fraråder dette)

  Så har vi også den anden ende af skalaen med vores mundblæste glas – samme høje kvalitet som Riedel, bare til en væsentlig bedre pris – og sådanne glas må IKKE koste mere. Og her kan jeg så nok sige som så meget andet at man betaler en hel del for mærket.

  Hvis i har andre spørgsmål vedr. glas eller karafler må i endelig skrive løs, om så det hedder det ene eller det andet.

  #18
 2. avatar Pierre

  Spændende med så mange forskellige meninger…

  Personligt er jeg meget glad for Villeroy & Boch “bourgogne” glasset..
  Du har et meget rummeligt glas, med masser af bouchet.. Der er virkelig plads til at kaste vinen rundt, og få noget ilt til de dyre dråber.. Endvidere er glasset tyndt, så man hurtigt kan få et lidt for koldt glas vin op i temperatur..

  #17
 3. avatar Kaj Nielsen

  Mikas

  Tak for din velkomst.

  Jeg er ganske enig; firmaer producerer flere kvaliteter af samme produkttype.

  Men hvad synes du (og alle andre) om alle disse forskellige glas til forskellige vine? Er det fup eller fakta?

  #16
 4. avatar Mikas

  Hej Kaj. Velkommen på winebook :o)

  Med hensyn til din kommentar:
  Der kan vel godt være kvalitetsforskel på glassene fra Riedel og fra Spiegelau, selvom om Riedel ejer begge. Det er vel lidt ligesom en 1. og 2. vin fra samme slot. Fordi de begge kommer fra samme ejer, er de vel ikke nødvendigvis begge af samme kvalitet..? :o)

  #15
 5. avatar Kaj Nielsen

  Hej Dennis (og jer andre)

  Jeg forstår ikke helt denne med Riedel vs Spiegelau? Hvis Riedel køber Spiegelau kan det vel ikke påvirke kvaliteten af glassene?

  Men jeg er lidt ny i dette glas-virvar og har lige smidt sennepsglassene ud og vil købe nye glas. Min naturvidenskabelige hjerne siger mig, at det ikke passer med formen af glasset og smagen af vinen. Riedels tungekort dvs. at tungen er inddelt efter smagen sød, bitter salt osv. passer ikke. Men Riedels store udvalg af glas er overvældende og kan virke overbevisende…

  Jeg er begyndt at købe vinum-serien fra Riedel. De første vinglas er 6416/33 og skulle egne sig til bl.a. Gewürztraminer, Sauvignon blanc og dessertvine. Nu skal jeg finde et rødvinsglas. Mit valg baseres udfra æstetik og så må tiden vise om smagen også overbeviser mig.

  #14
 6. avatar Martin Sørensen

  Ja, super med lidt debat om vinglas. Jeg bruger også Speigelau Autentis. Wine taster! 🙂 Ved godt at mange ikke kan lide ham, men det var faktisk så plat at jeg valgte dem fordi Søren Frank brugte dem. Så må de være gode 🙂

  Man kan vist få Speigelau glasene som Royal Copenhagen, så er de i krystal. Så hvis man er seriøst seriøs (i forhold til dem der køber Ikea glas ) kan man jo købe dem.

  #13
 7. avatar Casper Schulze

  Hey alle.

  Det er skønt ikke at være den eneste der -næsten- kan midste lysten til at drikke god vin…. hvis det bliver serveret i “crystal facet skåret snapse glas”!… Det kan måske lyde lidt latterligt at sige når jeg bruger IKEA glas til både rød og hvid- deres tulipan(bordeaux) glas er mit allrund og jeg er faktisk rigtig glad for det! Det er lidt for tykt i glasset men har en god stor bowl med en pæn indsnævring til næsen… og så koster det kun 15kr stykket som er en stor fordel når konen smadre ca. 1 om ugen i forkert opvask.

  ( det er det eneste glas fra ikea der kan bruges til noget)

  Ellers er jeg utrolig glad for mine spiegelau authentis champagne glas.

  … casper

  #12
 8. avatar Dennis Frislev

  Tak for et spænende emne, altid godt at høre folks meget forskellige meninger.

  Jeg har selv tre forskellige typer glas og der skulle gerne føjes flere til. Det er spiegelaus disterli glas, Glimrende spiritus glas også til cognag, frigiver god aroma og desuden kan cognagen ” varmes ” fint i hånden. Har også Erik baggers bourgogne serie, også udemærket glas med god stor skål, som er godt til alle pinot noir, måske en anelse for tykt i glasset, og desuden hvid og rød fra gunther Lambert.

  Med hensyn til Riedel vs Spiegelau er det næsten en helt religion. De har hver især gentagende gange påstået at DE har verdens bedste glas til ALLE typer vin. Pudsigt nok er det Riedel der ejer Spiegelau, og har gjort det i et stykke tid nu. Da spiegelau havde problemmer økonomisk overtog Riedel, fordi de ikke ville ha at brandet Spiegelau skulle uddø.

  Så hvis Riedel mener de har opfundet vinglasets dybe tallerken, burde der ikke være så stor forskel på de to mærker, da de jo i så fald ville miste en del troværdighed.

  Derfor kommer det i sidste ende ganen bag glasset der afgører om man sidder med ” verdens” bedste glas i hånden……..

  #11
 9. avatar Mikas Rudberg

  Hej Søren – hyggeligt med dine debatoplæg…mer af det

  Det er afgjort 50% af oplevelsen der ligger i glassene. Det med at servere vin i alt for små glas, eller i glas som ikke buer indad i toppen igen, så de holder på ‘næsen’ og gør det muligt at ilte vinen i glasset er helt hen i vejret.

  Jeg har ikke selv fået eksperimenteret så meget med glas endnu, men skal snart igang.
  Jeg har selv Spigelau Autentis som du, i Bourgogne, og er rigtig glad for dem. Men det er klart, at der er en forskel på et maskinlavet Spiegelau glas og et mundblæst Riedel glas fra Sommelier serien. Men om denne forskel er marginal eller tydelig, kunne være sjovt at teste en dag.

  Derfor, for at spare lidt i stedet for at gå ud og købe 6-8 glas til alle druetyperne, kunne det være interessant at købe 1 glas fra eksempelvis Riedel til hver druetype, og derefter afprøve dem enkeltvis i hverdagen. Så kan man jo ud fra egen erfaring drage sine egne konklusioner om glassenes styrker i forhold til hinanden. Og finder man en favorit, er det jo så bare ud og købe flere stk. af det pågældende vinglas man blev glad for.

  #10

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:


A password will be e-mailed to you.

Kategorier