Vinbøger

mandag, januar 26, 2009
By MartinS
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Lige et lille indlæg om vinbøger. Tit kan det være svært at finde ud af hvad der er skrot og hvad der er hot. F.eks. er jeg helt vild med politikens “Italiensk vin”. Synes det en en fantastisk vinbog, og super at have med i Italien på ferier der.

Jeg har hørt at Oxfords vinbog skulle være super som allround bog.

Hvad med jer? Hvilke bøger skal man bare eje?

Har tit fået spørgsmålet: hvilken bog skal være den første vinbog man køber. Altså for at få et godt allround billede af vin, uden alt for mange forvirende begreber.

Tags: , ,

7 Responses to “Vinbøger”

 1. MartinS MartinS

  Lyder godt .. Måske vi skulle have en 'vinbogsanbefalingssektion' her på siden? Hvor man kan gå ind og oprette en bog man har købt, og så skrive om den.

  #289
 2. avatar mads_e

  Clive Coates har skrevet "The Wines of Burgundy" hvor der er til mange timers underholdning. Der er både gode smagsnoter, korte opsumeringer af producenter, gennemgang af de forskellige områder samt overordnede betragtninger omkring vinfremstilling. Da jeg ikke kender Søren Franks bog om samme område kan jeg ikke sammenligne, men jeg tror at man kommer mere i dybden med Clive end Søren.
  /Mads

  #286
 3. avatar Winebook

  Hej Martin.

  Der er netop udkommet en spændende bog om Champagne. Den hedder Champagnebibelen, og er en bog som portrættere 29 personligheder/vinbønder i champagne, foruden at den giver læseren al den fornødne viden om Champagne.

  Den kan bl.a. købes på Saxo.com.

  Winebook var i fredags, den 6. november 2009, med til udgivelsen af bogen med tilhørrende champagne-smagning af de 29 producenter som er potrætteret i bogen. Der kommer et indlæg om det arrangement snarest.

  #285
 4. MartinS Martin Sørensen

  Tak for jeres svar. Jeg synes Politikens store vinbog er for tynd. 🙁 Har den selv.

  Jeg vil se efter nogle af Søren Franks bøger 🙂 Har faktisk altid godt kunne lide hans betragtninger.

  Hvad med Champagnebøger? Kender I noget super der?

  #36
 5. avatar Søren Jensen

  Hej Martin. Jeg syntes personligt sådan noget som Politikkens store vinbog giver et godt indblik på de forskellige områder, og lidt info om dit og dat. Parker bøger er jo mere opslagsværker ligesom Oxfords & Sotherby’s lexikas er. Ellers syntes jeg også Søren Franks bøger om Piemonte, Alsace & Bourgogne er gode.. Cognacs bogen er ok men heller ikke mere. Men pas på ikke og starte med for tunge bøger, for så ender man i noget skidt og kun får halvdelen med.

  #35
 6. avatar Thomas Back

  Som note til nedenstående kommentar, kan det anbefales at søge efter Parkers bøger på http://www.play.com – der fåes de til rimelige penge inkl. forsendelse.

  Han har skrevet nogle interessante bøger, som er gode hver for sig.

  Og som et hyggeligt alternativ, skulle i læse bogen “The Emporer of Wine” skrevet af Elin McCoy. Den handler om – ja Parker! :o)

  #34
 7. avatar Mikas

  Hej Martin

  Jeg kender ikke så meget til de store vin-opslagsværker, som dækker det hele/det meste. Men på det felt skulle Robert Parkers bog være rimeligt omfattende.

  Derudover vil jeg anbefale dig at bestille Søren Franks bog om Bourgogne, som udkom sidste år. Det er rigtig interessant læsning, som giver en et godt indblik i dette helt specielle områdes egen magi – som giver en god forståelse af, hvordan Bourgogne er opdelt i en labyrint af små producenter, samt hvilke af producenterne som er dygtige, som man roligt kan købe vin fra (selvfølgelig ifølge Søren Franks smag, men den er umiddelbart god at gå ud fra).

  Køb den, bogen har suget mig til sig fra første side…

  #33

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:


A password will be e-mailed to you.

Kategorier