Vinoplevelser & smagenoter

tirsdag, juni 23, 2009
By Winebook
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...
Hvad har brugerne smagt?

Hvad har brugerne smagt?

Fortæl hinanden om jeres vinøse oplevelser fra ugen der er gået – både positive og negative, om vinen, omgivelserne da du smagte den samt hvor man eventuelt kan få fat i den.

Knyt gerne en anbefaling til, hvis der er belæg for dette.

 • Skriv Jeres noter/anmeldelser i kommentarfeltet nederst på siden
  og benyt dette initiativ som et hyggeligt input for alle.

Læs Winebook’s ugentlige vinanmeldelser – KLIK HER

Tags: ,

30 Responses to “Vinoplevelser & smagenoter”

 1. Min hustru kom hjem med et 10-tal i afsætning på Copenhagen Business School, og det skulle naturligvis fejres.

  Når en kvinde skal fejres, gøres dette vel næppe meget bedre end med en Rosé Champagne.

  Vi åbnede en Veuve Clicquot Ponsarding Rosé 1985 Rare – og det var flotte bobler, Rosa farve med en anelse orange-præg fra alderstegnene.
  Den var fantastisk & eksotisk med aromaer af appelsin, knækbrød, karamel, jordbær og toast. Meget rig i duften og i munden, men samtidig balanceret. I munden afsløredes ligeledes noter af lemon, Karamel, tørrede aprikoser og glaserede appelsiner. Stor syre i afslutningen.

  Perfekt flaske at fejre en perfekt kvinde med 🙂

  #215
 2. avatar Casper Schulze

  Her er stor anbefaling til et alternativ til Champagne:
  I går aftes drak jeg en:
  Bellavista Grand Cuvee Satén Brut.
  Den er fra Italia, Lombardiet, Erbusco og lavet på 100% Chardonnay altså en blanc de blanc!
  Fantastisk duft af honning og blød citrus. Med de fineste mellem store bobler.
  Smagen af lynghonning og snert af appelsin og den blødeste syre. Fin lang eftersmag af frisk frugt.
  Enormt let at drikke uden at være kedelig. Den er meget let/ fin men har alligevel alle de nuancer der skal til at definere
  “champagne metoden”
  Sidste og eneste gang jeg har smagt så gode bobler, uden at det var Champagne, var i Milano på Armani Resturent Nubo i sommer…… og det var faktisk den samme Bellavista.
  Selvom man kan få meget god champagne til 389 kr, vil jeg ikke tøve med at købe denne type bobler igen.
  Prøv den hvis i vil prøve noget nyt og godt inde for Bobler.
  389 kr i Enoteca…… (den jeg drak igår var dog egen import, direkte fra huset i Lombardiet)
  Casper

  #203
 3. Peesen Jens

  En højere sammenhæng…
  I går var jeg på restaurant Kiin Kiin. Her serveres thailandsk og de har været så dygtige, at de har opnået michilin stjerne. Derfor var forventningerne også store. Jeg var spændt på hvad der skulle drikkes til dette thailandske gourmetmad, der som regel forbindes med ret stærkt mad. Det var også rigtig stærkt mad, de første 2-3 retter. Det er aldrig let at få vin og stærk mad til at passe super sammen, men det er lykkes for Kiin Kiin. Til de stærke retter, blev bla. serveret g.verliner og gewurtstreminer, søde vin, men ikke for søde. Det passe perfekt til retterne og efterlod ens smagsløg perfekt afstemt til næste ret.
  Nå, jeg kunne skrive en lang historie om denne restaurant/oplevelse, men jeg vil hellere anbefale jer at prøve det selv, så ved i hvad jeg mener.

  #202
 4. MartinS Martin Sørensen

  Jeg vil også lige bidrage med et par noter.

  Fik en Alm. Brunello fra Casanova di Neri 1997. Den er helt perfekt nu! Fik den til noget dejligt mørt oksefilet, og den stod bare dejligt balanceret og fin til. Den havde et stref af egfad, men ikke i udpræget grad. Det er der selvfølgelig ikke noget nyt i, men jeg synes Casanova di Neri gør det rigtigt godt på nordsiden af Montalcino.

  Det er et stykke tid siden jeg har købt den. Men ved vinhjørnet havde dem dengang, og tog omkring en 300,- flasken.

  #201
 5. avatar Pierre

  Hey venner..
  Jeg havde lørdag fornøjelsen af at smage Lafite Roschild´s 2.vin, Carruades de Lafite 2005..Jeg købte for et par år siden 3 flasker og drak så den første igår.. En rigtig lækker oplevelse..
  Den indeholder 47% Merlot, 48% Cabernet S., 4% Cabernet F. og 1% Petit Verdot.
  Det skilder sig ud fra 1. vinen ved bla at have en smule højere indhold Merlot
  Meget rig næse med nuancer af oliven, mørke frugter, røget modne kirsebær, måske en smule tobak..
  Virkelig kraftfuld i munden, med masser af sød frugt, eg, vanilje og rig på tanniner..
  Helt klart en gemmer, og jeg er sikker på at den kun bliver bedre.. Meget kraftig vin.. De tanniner sad bare fast i munden, fantastisk følelse… Ååhåhh det bringer minderne frem…
  Pierre

  #200
 6. avatar Mikas Rudberg

  Hvis man kommer en tur til amager, kan jeg anbefale at kigge ind hos en lille perle på Vermlandsgade nr. 8.
  Her ligger Ulrich Olsen Vin – en ældre vinimportør af Franske Vine, som i mange år ganske ubemærket har importeret vin til danske vinhandlere.
  Han har et fint udvalg af ganske gode vine til meget flotte priser – ren engros pris – og der er også salg til private.

  Her faldt jeg over en Pouilly Fume 1998 fra Loire til kr. 81.50,-
  Super køb – skøn hvidvin der trods sin alder byder på masser af frisk syre og frugt. En skøn sommervin.
  Jeg ville skyde dens værdi til det dobbelte – og sådan tror jeg det er med de fleste af hans vin.

  Tag forbi og se hans udvalg, eller ring og få tilsendt nogle priser – han er af den generation hvor der ikke er noget der hedder internettet :o)

  Ulrich Olsen
  Vermlandsgade 8, Kælderen.
  Telefon 32951300

  #199
 7. avatar Ulrik

  Pinot noir..
  I julen smagte jeg Amayna Pinot Noir 2006, en vin fra Chile som det lykkedes mig at blive lidt afhængig af. Det er jo en meget ung vin men har alligevel formået at få 91 pts af Parker, og jeg synes og at det er fuldt fortjent. Vinen smager af solbær, peber og lidt hindbær tilsat en kraftfuld fylde hvilket gør at vinen er næsten lidt spicy men samtidig så elegant at du bliver nødt til at tage en tår mere. Det er en vin som nemt kan drikkes alene men som også kan klare sig op imod meget forskellig mad fordi den er så kraftfuld og har en lang eftersmag. Hvis man er glad for Pinot Noir og det som kan fremstilles af denne drue så er denne vin værd at drikke – en dejlig frisk vin.
  Den kan købes hos philipson wine for 200kr hvilket jeg synes er en okay pris i forhold til den specielle smagsoplevelse. (kan nogen gange fås på tilbud)
  Alexander

  #198
 8. Mika Bothmann MiBo

  Hermed en anmeldelse:
  Vinen hedder “Fina Caro Maestro”, den er italiensk (Sicilien) og årgangen er 2004.

  Jeg har smagt den 2 gange inden for de seneste 3 måneder og er begge gange blevet rigtig glad. Det er en dejlig vin. Begge gange har vinen været trukket op min. 3 timer før jeg har smagt på den, men har ikke været hældt om etc.

  Lad mig prøve at beskrive den lidt. Den består af 3 druer, Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot.
  Den er forholdsvis mørk, frugtrig, og har en meget lang eftersmag. Det er let tilgængelig ved første ‘nip’, men åbner sig dog mere og mere i glasset. Den dufter rigtig godt, og sender én nordpå i det italienske univers, hvis man kun skulle dømme ud fra næsen.
  Jeg købte 3 flasker og har nu af gode grunde kun én tilbage, som skal drikkes ved en særlig lejlighed.
  Prisen var 150,- pr. flaske i Superbest, men den var vist sat ned fra 200,- eller ca. deromkring. Jeg har naturligvis undersøgt om de havde flere, men de havde fået en portion på 5000 flasker, som de solgte på 10 dage! Der er åbenbart andre end mig der kan lide denne vin…

  Som nævnt er “Fina Caro Maestro” fra Sicilien, men er faktisk tilegnet en af de helt store mestre, nemlig Giacomo Tachis (Sassicaia & Tignanello, hvis nogen er i tvivl). Planen var at vise denne guru at man også kunne producere store vine fra Sicilien.

  Hvis I får mulighed for at smage den, ja så kan I jo selv afgøre om dén plan lykkedes. Min dom er dog klar – “Fina Caro Meastro” fra 2004 er én af de bedste vine jeg nogensinde har smagt! Ja, det var ordene herfra.
  Mika Bothmann

  #197
 9. avatar Frislev

  Smagt i uge 23.
  Købte for et par uger siden 6 flasker “2002 gualdo del re val di cornia suvereto” nedsat til 100 kr flasken fra 175. Ved godt årgangen halter, dog mere i piemonte end i toscana.
  Rigtigt fint glas. 100 % sangiovese typisk frugtig sangiovese næse med toner af mørke bær. Smagen lever fint op til duften med fin balance i syren til at runde af. Et godt glas især til prisen. Kunne være spænende at prøve i en stor årgang.
  Købt hos cibi i vini på chr.havn

  #191
 10. Ugen der er gået har kastet et par lækre vinøse oplevelser af sig, her kommer nogle udvalgte noter:
  Maison Leroy | Bourgogne Blanc | 1997
  Jeg dykkede 2 gange i den forgangne uge ned i denne flaske, og det er en skøn oplevelse hver gang. Nok den bedste oplevelse med hvidvin til under 200kr. jeg har haft. Der er en flot syre i vinen på trods af den gode alder den efterhånden har. Balanceret frugt og tilpads fylde i munden. Finder noter i næse og mund af lyse blomster – og fedmen i vinen er helt smør-agtig. Fantastisk udtryk af Burgundisk Chardonnay.
  90 point
  Frederik Magnien | Chambolle Musigny | 2003 | Borniques
  Jeg så med stor spænding frem til denne vin fra marken ‘Borniques’ i chambolle-musigny. Marken ligger lige op til selveste Le Musigny, og er en af de få 1cru marker, som måske burde være Grand Cru. Og oplevelsen levede op til forventningen. Meget smuk vin – silkeblød og fin, på trods af den meget varme og bombastiske 2003-årgang. Næsen bærer et ganske fint terroir-præg med mange spændende bløde noter. Den forførre nærmest med sin feminine næse, og man ønsker bare at glasset aldrig bliver tømt.
  I munden åbner den sig op lag for lag, og ‘kroppen’ fortsætter med at udtrykke sig i over et minut. Stor oplevelse. Slår mange af de Grand Cru’er jeg tidligere har fået.
  94 point
  Næste skridt på vej mod Musigny bliver nu marken ‘Amoureuses’, som skulle være endnu tættere i kvaliteten på Musigny end Borniques.
  Almaviva | Concha y Toro | Baron Philippe Rothschild | 2000
  Meget mørk farve. Meget oppulent næse, aromaen var virkelig toneangivende i denne vin. Meget bordeaux-pomerol agtig. Ser stadig ung ud og virker også ungsindig i næsen. Næsen afslører noter af kaffe, krydderier – måske østlige krydderier, vanilie kommer frem til sidst.
  I munden er den meget åben og klar, og viser fra start sit sande jeg. Fed og volumiøs, mange forskellige mørke bær, kakao og en anelse trøffel. Vinen indeholder kraftige, dog ok integreret tannin, som måske om 2-3 år vil være helt velintegreret. Det er en flot vin i Bordeaux-stil, omend måske en anelse for tydeligt sydamerikansk præg. Men konklusionen er, at det er en fantastisk vin til prisen, fremfor de noget mere kostelige vin fra Bordeaux.
  93 point.
  La Bandina Valpolicella Superior 2001
  2001-årgangen af La Bandina fik 3 stjerner i gambero rosso, og jeg havde tidligere fået 2004-årgangen – til stor nydelse, så det var med spænding at 2001 blev åbnet.
  Stadig ung i farven, nærmest en sort/violet. En del jord og masser af brombær i næsen. Sødlig og med en fin bitterhed i munden. Meget velsmagende valpolicella, med flot frugt. En anelse for meget tannin i afslutningen afslører, at den stadig har behov for et par år – den vil vise sig rigtig flot når den er helt klar.
  91 point

  #190
 11. @Antonsen,
  Nope det er ikke Sarget, men 1. vinen, jeg gav kr. 525 for dem (lidt dyrt),men jeg er lige blevet tilbudt 12 mere.
  Kr. 485,00 per flaske hvis du er interesseret. Sarget ved jeg ikke hvad står til…

  #188
 12. Et par highlights fra de sidste par uger.
  Lidt galde må jeg lige ud med først. Jeg er TRÆT TRÆT TRÆT af at spille russisk roulette!
  Alt for tit står man med følgende scenarie: Du hiver en lækker hvid Bourgogne med lidt alder på, op af kælderen, forventer en duft af nødder, smør og toast brede sig til dine næsebor, men nej, når du propper den minder mest af alt om en dårlig Sherry. I dag gik det udover en Domaine Ramonet, Les Ruchottes 1996. Men risottoen den endte i smagte nu godt, bare surt at den kostede kr. 700,00!?! Hvorfor er der SÅ mange oxiderede Bourgogner? Problemet er tilsyneladende så stort nogle der er lige så trætte af det som mig har oprettet http://oxidised-burgs.wikispaces.com/ Et fremragende redskab til screene sine potentielle vinkøb af vintage Burgs… Hermed givet videre..
  Aftens andet forsøg gik det bedre med. Bouchards Mersault Perierres 2001. En kommerciel producent, jeg normalt undgår, men af uransaglige årsager havde den fundet vej til min kælder… En positiv oplevelse, Perierres er på papiret den fornemmenste mark i kommunen og 01 er ikke et ubetinget skidt år, fin næse af moden frugt, pære, lidt lime og nødder. Smagen, umiskendelig Meursault, dog ikke så opulent som den kan være, fadet var der, men ikke for gennemtrængende. Klart en behagelig sag..
  Gruard Larose 2003
  En af minde favoritårgange i nyere tid. Flotte, hurtigt modne vine til en fornuftig pris. Det er sgu sjældent man kan sætte de tre superlativer på Bordeaux i samme sætning!
  Røde bær, masser af frugt, afdæmpede tanniner, der var næsten noget burgundisk over vinen. Flot vin fra en underachiever. Har du noget i kælderen, eller adgang til noget af det, så køb og drik…
  Batailley 1995
  Har efterhånden været igennem hele kassen, med et års mellemrum har jeg nappet en flasker, den har sgu aldrig rigtigt været der, indtil nu! Mørk sart frugt, tobak, super velintegreret tanniner. Ikke nogen stor vin, men glæden over at ramme en Bordeaux på det helt rigtige tidspunkt er stor. Bare typisk at der kun er én flaske tilbage…

  #186
 13. avatar Haumann

  Jeg har i denne uge drukket følgende: 2004 Flor de Pingus. 1999 Lafite. Nv Jacques Lassagnie les vignes de Montguex & Nv Egly Ouriet Les Vignes de Vrigny Premier Cru.
  Lad mig starte med 2004 Flor de Pingus: Toner af mørke bær, chokolade, og vanilje fra fad, i munden en massiv fylde, bløde og runde tanniner, toner af chokolade, espresso, mørke bær og godt intigreret fad.. Super vin, køb hellere 1 kasse FDP end 2 flaske alm Pingus…
  1999 Lafite.. Lover utrolig meget i duften med sin solbær næse, masser af mørk frugt, ceder træ og let vanilje fra fad. I munden de blødeste tanniner med super integreret fad, blød mørk frugt, ikke på højde med Lafite 98 men stor lafite..
  Nv Jacques Lassagnie: Lille økologisk producent.. Flot mousse, duft af rugbrød og nødder.. 100% chardonnay. Let nøddeagtig smag, flot frugt, dejlig rensende syre, flot finesse. Ren 2004 champagne. 200 kr er et fund for de penge!!
  ‘NV’ Egly ouriet: Økologisk vinhus der laver champagne på 100% Pinot Meniur. Mørk i farven, flot mousse, duft af rugbrød og hinbær. Dejlig syre, perfekt mousse og rene perler.. En Sublim champagne.. Anbefales klart.. Næste gang skal jeg have deres vintage vin.. For ‘nv’ er kæmpe!!

  #184
  • @Søren Jensen, spændende vin du har været igennem.
   Helt enig med hensyn til Flor 2004 – fantastisk vin.
   Den viser en helt utrolig dybde og energi – jeg fornemmede også toner af krudt og kakao. Stor vin. Skal smage årgang 2005 i starten af juni, som efter sigende skulle være bedre end 2004, på trods af de lavere ratings fra Parker etc. Det bliver spændende.
   Ligeledes kommer vi igennem alle Peter Sissecks vine i årgang 2006 til Renaissance 2009, så det bliver også interessant at have den årgang at måle op imod…

   #185
 14. God og super overraskende oplevelse…
  Jeg var til et mindre arrangement hos Bermann og Ko (www.nn-ko.dk) hvor der var vinsmagning, promotion af vores nye eksklusive vinglas fra http://www.firstglass.dk og smagsprøver af lækkert kød lavet på en Kamado grill (www.primegrill.dk) – links er kun for dem der kunne være nysgerrige…
  Poul Erik fra Bermann og Ko havde valgt at vi skulle bruge vores Chateau Nouveau, Bourgogne Grand Cru glas til smagning af vinene.
  Han starter med at skænke mig et glas, og jeg tænker straks, hvad pokker er det for en rødvin, den skummede voldsomt?? Jeg duftede til den og fik en vidunderlig duft gennem næsen og tænkte, gad vide hvad det her er for en rødvin?? – så smagte jeg på vinen og til min store overraskelse var det en mousserrende vin.
  Lambrusco Grasparossa de Castelvetro – Amabile – er navnet på denne vin, og der røg så mine fordomme om denne type vin der normalt bliver brugt til velkomst drink, skænket fra de normale klare flasker fra supermarkedet til 19,95 pr. flaske.
  Fantastisk oplevelse, kan kun anbefale at i smager denne, og den går både som velkomst men passede også perfekt til krydret kød.
  God fornøjelse.

  #181
 15. Fredag den 8. maj 2009.
  Vi var 4 – stemningen i top – snakken kørte, og derfor besluttede jeg at åbne en vin mere.
  Det blev til: 2004 Kay Brothers Shiraz Block 6 Amery Vineyards | Australien
  Denne vin var helt fantastisk – og det startede allerede i duften der mødte os da den blev skænket i glassene.
  Vi nåede kun at dekantere den tyve min. – men alligevel virkede den helt åben og imødekommende.
  Næsen indeholdt utroligt mange variationer af mørke bær, kød, engelsk lakrids, kokus og vanilie.
  Shiraz-druen kommer med masser af power i munden, med en fint klæbende tannin, som tilføjede en fantastisk cremet struktur og krydrede toner.
  Selvom denne vin var så stor og åben nu, gav den også stadig en fornemmelse af at der var mere i vente – at den først netop nu var ved at samle sig til denne fantastiske vin den nu engang er ment at ende op som.
  Vinen stoppede et kort øjeblik den livlige snak, og gav anledning til at dufte og smage løs, og samtalen formåede i nogle minutter at dreje sig om denne vin, på trods af at samtalen i længere tid havde været fokuseret på det samme tema som stadig ikke var uddebateret.
  Dette vidner for mig også om vinens storhed.
  95 point fra mig…

  #180
 16. avatar Pingus

  En lille og skuffende oplevelse fra i mandags – som advarsel:
  Køb ikke Le Ragose Valpolicella Superior Ripasso 2005.
  Den skuffede fælt.
  Lidt hindbær på næsen, meget mere skete der ikke. Smagen var meget sød, samt lig nul garvesyre og meget lav syre. Meget tynd Ripasso.
  Den er ikke pengene værd og lever ikke op til Le Ragose’s ellers flotte Amarone.

  #179
 17. avatar Casper Schulze

  Nu er det uge 17 og jeg får mig en:
  Domaine des Corbillieres, Touraine, Sauvignon Blanc 2008 fra Loire.
  Hallo Boys’n´girls – dette er sommerens friskeste oase på flaske!!
  Det her er ren som honning-sprit i næsen og har den blødeste flint og fine frugt med masser nuancer af citrus og netmelon. Lang frisk eftersmag af citron/lime uden på nogen måde at blive bitter.
  Det her er utroligt for kun 65 kr.

  #178
 18. Fyraften. Weekend. Sol. Kanalen på Christianshavn.
  Sådan sad vi 3 gutter i fredags med benene ud over kanten ved kanalen – klar til at starte weekenden med lidt godt til ganen.
  Og godt var det.
  Vi startede med en JACQUES SELOSSE – Blanc de Blancs Brut Initial – Grand Cru.
  Flasken var aftappet i oktober 2008. Helt fantastisk. Bedste cuvée jeg nogensinde har smagt – kunne helt klart følge med op til flere vintage-champagner jeg tidligere har smagt. En flot dybde i kroppen, fine bobler, æbler og pære i næsen og en anelse tjære. Den ligger bestemt mellem 95-97 point.
  Men vejret og selskabet var godt, så vi skulle ikke slutte der. En Leroy Bourgogne-Blanc 97 blev åbnet – og som den tidligere er beskrevet her på Winebook, er dette en fantastisk standard Bourgogne-blanc. På trods af sin alder havde den behov for næsten en time til at åbne op i glasset. Men den havde masser af frisk syre, eksotiske frugter og hyldeblomst at byde på.
  Kan kun kraftigt anbefale at prøve de 2 flasker…

  #177
 19. avatar Casper

  En lille sjov oplevelse.
  Onsdag d. 8 april købte jeg en Barolo.- Marchesi di Barolo 2004-.på tilbud til 150kr i Magasin/Hj Hansen sat ned fra 280kr…. og selv efter 5 timer på karaffel var den ikke noget ved, så jeg lod en halv flaske stå med prop i…
  Her til aften(altså 7 dage efter) tog jeg en tår og hallo !!!
  En næse af mørke søde bær, peber, vaniljie.
  Smag af godt brændt fad,chokolade, og selvflelig let oxideret men det passer fint til syren som stadig holder!
  Tanningen giver stadig munden lyst til mere……
  Det har jeg aldrig prøvet før…… Har i?

  #175
  • Vild oplevelse – 7 dage!!! Det har jeg ikke prøvet før, utroligt den var spillevende efter så lang tid.
   Har max prøvet efter 3 dage, men det var også en sjov oplevelse. Det var Reva Alban 2005 på over 16%, som vi havde åbnet til Syrah-smagning om fredagen. Der var den alt for sprittet og lukket, men var faldet mere til ro og åbnet op den følgende mandag. Sjov oplevelse – måske jeg skulle have prøvet at vente 7 dage som dig. hehe. Mitolo GAM 2004′eren levede i øvrigt også i bedste velgående på tredje-dagen, som også var åbnet om fredagen til smagningen…

   #176
 20. Jeg tillader mig at skrive om et par vin her som jeg smagte igår, -da jeg lidt føler at igår mandag føles som sidste uge, da det var en helligdag :o)
  Vi var hjemme hos gode venner til hygge og god mad – og pigerne havde ‘besluttet’ at vi skulle have god vin til maden! hehe – ok så!
  Der blev startet med en Puligny-Montrachet fra Domaine Lambrays i Morey St. Denis årgang 2004 – en enkeltmark jeg ikke kan huske navnet på.
  Fantastisk glas. Lys gul i farven, tilpads afbalanceret mineralsk i munden, med en anelse hyldeblomst og toner af mint. Læskede dejligt i munden med den flotte frugtfedme – bare skønt. Den var naturligvis hjembragt af dennis på slottet, og lukkede man øjnene kunne man fornemme de grønne marker på route de grand cru… Ahhh..
  Bagefter fik vi en Vosne-Romanee 1cru fra Jean Grivot, også enkeltmark ‘Aux-Brolees’ 2003. Skøn Vosne-Romanee – meget moderne i sin stil med lækker pinot frugt i munden og tydeligt præg fra de nye små Barriques.
  Meget ligefrem vin – en anelse terroir-præg, ikke udpræget! Kan anbefales.
  Til slut fik vi en spændende Vino Nobile Montepulciano, hjembragt fra Toscana i sommers af Dennis. Kan simpelthen ikke huske flaskens navn, men vinen var god – omend en anelse lukket i starten! Lidt utroligt da det var en 2001, men det var jo også et stort år. Måske Dennis kan hjælpe lidt med navnte..?

  #173
  • avatar Frislev

   Det kan du tro han vil……
   Det var Salco Evolutione fra Salcheto. De laver kun vinen i de årgange der fortjener det, og de holder på den i 6 år før de frigiver den fra huset. Jeg hentede den i sommers som lidt et sats, da jeg ikke kunne smage den, – de havde kun 5 flasker tilbage i 2001 ( 2002 blev ikke produceret ).
   Lige en rettelse Mikas. Den hvide Bourgogne var fra puligny montrachet. Marken mener jeg hed clos de calliteres.

   #174
 21. avatar Pingus

  Jeg havde ikke den mest spændende ‘vinuge’ – men et glas bliver det da til i løbet af ugen.
  Fredag aften var der hygge med nogle venner, og selvom det var ganske afslappende og ikke med nogen som helst fokus på vinen, var vinen vi fik skøn.
  Det var en Wolf-Blas Cabernet/Merlot fra 98. Jeg tror den var på toppen netop nu, og sjovt at prøve en vin der måske ikke er lavet til at ligge i 15-30år, men alligevel have noget alder på ‘bagen’.
  Det er ikke super elegance og stor vin, men de er nu alligevel dygtige og en god ‘hverdags-vin’ som er meget nem at drikke.
  Har dog noget bedre i vente i påsken, som jeg fortæller om i næste uge hvis dette tiltag fortsætter.

  #172
 22. Så lægger jeg ud med lidt tekst om vinoplevelser jeg har haft i løbet af ugen.
  Torsdag aften var jeg et smut inde på vinbarene Il Senso og Nimb i København med et par kammerater.
  På Il Senso, som er en ren Italiensk vinbar, fik jeg et super godt glas Cascina Val del Prete – Barbera d’Alba Carolina 2006. Super vin – meget moderne og helt klar allerede nu. Vinen havde en flot fremtrædende frugt og et fint tilpas integreret fadpræg. Virkede ved første indtryk ikke som en typisk Piemonte-vin, men Barberaen kom mere og mere til udtryk som minutterne gik. Kan kraftigt anbefale denne vin, som pr. glas på vinbaren kostede ca. 120kr. Vinen kan også købes pr. flaske hos importøren distinto.dk til kr. 299,-
  Bagefter på Nimb skuffede udvalget af vin man kunne smage pr. glas mig meget, men jeg fik mig et godt glas Bourgogne Rouge fra Domaine A. F. Gros, til 100,- for glasset. Dejlig Bourgogne der var lige ud ad landevejen – meget nem at drikke. Bekræftede mig i min holdning til, at man ikke behøver at skulle op i flere hundrede kroner for at få et godt glas Bourgogne.
  En sidste vin jeg vil nævne og anbefale, er Pazzo fra Bacio Divino i Californien. Jeg fik denne vin søndag aften hjemme, og blev positivt overrasket over kvaliteten. Det er en sangiovese-blend, med en meget fremtrædende parfumeret kirsebær-næse og en anelse vanilie. Vinen er meget rund og smagen holder meget længe. Den kom ikke videre ud over kanten som man kunne håbe, også eftersom navnet på vinen, ‘Pazzo’, er italiensk og betyder Crazy/skør – så kunne man på den måde godt forvente lidt mere. Men en god en lækker vin, som jeg vil give 92 point. Købes hos Bergmanvin.dk.
  Det var lidt fra mig – hvad med Jer andre..? Smagt noget interessant eller haft en hyggelig aften hvor der var lidt vin indblandet man skal høre om?

  #171
 23. avatar Haumann

  2004 Domaine de Courbissac Pandora Marc Tempé

  Languedoc er et område mange af vi danskere har glemt, eller taget for givet..
  Her har Marc Tempé og film producer/ vin nørd Reinhard Brundig købt en lille vin gård i området Minervois i 2002. Første årgang var 2003 som prøve en flot lille vin ærlig uden de store diggedar..
  Men så kom 2004 her fik de mere styr på tingene på 50 Syrah & 50 % Granache…..
  12 måneder på fad og her der har vi så en super flot, let krydret, burgundisk stil, med en god let frugt, flot syre.. Den kræver mad, da den tørre ud på egen hånd. Der er toner af sort the, lakris, og mørke bær..
  FANTASTISK vin til 100 kr… Dyrt for en Languedoc måske men fantastisk til prisen.. Prøv den inden parkers diciple får smag for den og prisen stiger…
  Jeg giver 94 point, smag, og pris taget i betragtning…

  #170

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:


A password will be e-mailed to you.

Kategorier