Vintemperatur

fredag, januar 9, 2009
By MartinS
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lige et lille indlæg vedr. vintemperatur. Vi var i Montalcino her i sommers hvor vi fik en hyggelig snark med Mirco fra Carpazo. Han mente ikke sommeren var til at drikke store vine. Det havde jeg jo hørt før, men tænkte det var fordi folk var nogle kyllinger der ikke kunne tage mosten .. he he .. Når men grunden var at vinen bliver for varm.

Ifølge Mirco skulle en god brunello ikke drikkes over 18 grader. Hellere 17 end 18. Det har jeg så prøvet de sidste par gange .. og det er bare rigtigt! Og varmen, den skal jo nok komme, så det skal man nok få smagt. Men en god brunello der er åbnet i god tid på den rigtige temperatur, det er kongen!

Hvad mener I? Har I nogle erfaringer med vintemperatur?

Tags:

4 Responses to “Vintemperatur”

 1. Hej Martin

  Vi har et lille godt vinkøleskab fra alstedet (http://alstedet.dk/vinkoeleskab-36/)

  Det er fint, men nok ikke helt så lille som du ønsker det.

  #209
 2. avatar Martin Sørensen

  Hyggeligt med lidt svar. 🙂 Jeg synes nok 14 grader er for lidt for en rød. Men måske fint pga. dine glas (søren). Ellers vil jeg nok give Mikas ret i 16 er et godt sted, netop fordi den bliver varmere. Men ellers prøver jeg at ramme 17 grader.

  Til gengæld er jeg begyndt at servere de lyse lidt varmere. Før i tiden tog jeg dem bare direkte ud af køleskabet, men det dræber en del af smagen. Men mellem 8-12 grader er de helt perfekte. 🙂

  Er der nogle af jer der har et vinkøleskab? Jeg kunne godt tænke mig et lille et der lige har plads til en vinkaraffel. Så kunne man dekantere vinen, og så lægge den i det skab til den skal drikkes.

  #30
 3. avatar Søren Jensen

  Hej Martin..

  God ide med temperatur på vin, men øv det var mit næste debat indlæg 🙂

  Min personlige erfaring siger at jeg hellere vil have serveret mine vine for kolde end for varme, med varmen udvikler vinen sig sammen med luften, hvor imod en for var vin faktisk ikke kan reddes.. Jeg fortrækker faktisk at få serveret mine vine ved 14 grader, af den grund at den kan samle varme i glasset, for har du tynde glas får vinen hurtig rum temperatur, og bliver derfor ubehagelig. Skal jeg give de grader jeg fider bedst på diverse vine er det følgende : Bordeaux 16, Bourgogne 14-15, Rohne 17, Australsk shiraz 15 – 16, champagne 8, hvid bourgogne 10, Sauvignon Blanc generelt 8, Sauternes 10, spanske kraftige 16 – 17. Håber det giver lidt et indtryk af hvordan jeg godt kan lide min vin..

  #29
 4. avatar Mikas Rudberg

  Hej Martin.

  Fint indlæg, og ja det er også min erfaring at temperaturen spiller meget ind.

  Jeg kan huske for år tilbage, da jeg var i starten af min interesse for vin, der troede jeg at var der god varme på, smagte de af mere.

  Men det er jo helt forkert. Det overdøver fuldstændig alle de fine smagsnuancer.

  Min egen personlige mening er, at ved 16grader smager vinen helt perfekt, og jeg kan smage flest forskellige nuancer. Det kan dog variere efter hvilken slags vin man drikker :o)

  #28

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Søg på Winebook

Opret en profil her:


A password will be e-mailed to you.

Kategorier